Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gunnarssons lunga kollapsade igen

Beachvolleystjärnan Stefan Gunnarssons lunga kollapsade igen när han i morse var på väg till lungröntgen på Mariehamns sjukhus på Åland.

Under tisdagseftermiddagen flögs han i ambulanshelikopter från Mariehamn till Karolinska i Stockholm för vidare vård och operation under morgondagen.

- Jag har haft kontakt med ”Steve” sedan han ringde i morse och han är bedrövad. Smärtan är lika illa som i torsdags när han skadade sig, säger beachvolleyns förbundskapten Ulric Svensson.

Det var i Brinkborg/Gunnarssons öppningsmatch mot USA i Paf Open, World Tour-tävlingen i Mariehamn, som Gunnarsson under dramatiska omständigheter i torsdags skadade sig så illa att höger lunga punkterades.

Han har legat kvar på Mariehamns sjukhus sedan dess, med en slang i sidan för att suga ut luft som hamnat på fel ställe, i väntan på att lungan skulle läka. Under måndagens röntgen såg allt ut att löpa enligt planerna. Förväntningarna inför tisdagsmorgonens röntgen vara att konstatera samma sak för att sedan kunna skicka hem honom.

- Det gick helt enkelt hål på lungan igen. Det var ett bakslag på alla sätt och vis. Enligt läkarna i Mariehamn blir det i morgon operation på Karolinska, vilket var något de inte trodde skulle behövas innan det här hände, säger Ulric Svensson.

World Tour-särongen var redan över för Stefan Gunnarsson, som tillsammans med Hannes Brinkborg är Sveriges OS-hopp inför London 2012. Däremot är det meningen att de båda ska spela OS-kval i mitten av oktober.

- Det är omöjligt att säga om han hinner bli frisk och komma i form i tid. Vad vi vet är att allt kommer ta betydligt längre tid än vi trodde fram tills i morse. Det viktiga nu är Steves hälsa, så får vi ta de sportsliga konsekvenserna senare, säger Ulric Svensson.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer