Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damerna vidare i U23 EM

Tadva Yoken, Södertälje och Sigrid Simonsson, Gävle, är vidare efter gruppspelet i U23 EM i beachvolley. De svenska herrarna är däremot ute ur turneringen.

I U23 EM på Kos blev det en mycket jämn tresetare i den sista gruppspelsmatchen för de svenska damerna Tadva och Sigrid. De spelade mot 20:e seedade paret Terzoglou-Boutina från Grekland och vann efter drygt en timmes spel med setsiffrorna 21-11, 28-30, 15-9. De blev tvåa i gruppen.

- Det här är ännu en framgång i Sverige i internationella mästerskap. Det är verkligen roligt när våra unga spelare visar framfötterna. Man kan inte förvänta sig att ett så nytt lag som Sigrid och Tadva skulle gå vidare då de inte tävlat ihop i år, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Senare i kväll möter damerna Italien i det vidare spelet. De kommer att spela minst en ytterligare match och blir kommer minst på 13:e plats.

Spelade med stort hjärta

För herrarna Johan Hanna och Magnus Karlsson gick det däremot sämre. Det blev förlust i de tre gruppmatcherna mot Grekland, Italien och Andorra .

- Killarna spelade med stort hjärta, men var tyvärr ett nummer för litet, säger Björn Harnerud, coach för U23-truppen.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-08-26

Senast uppdaterad: 2010-08-26

Visa fler nyheter

Sponsorer