Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Simon Dahl siktar på VM- och OS-guld i beachvolley

Tvåfaldige olympiern Simon Dahl har tagit sikte mot VM- och OS-guld i beachvolley. Men inte som spelare utan som manager för regerande OS-guldmedaljörerna och överlägsna världsettorna från USA, Todd Rogers och Phil Dalhausser. – Det ska bli spännande med tanke på att de är favoriter till guldet både vid VM i Rom och OS i London, säger Simon som samtidigt blir sportchef för Paf Open.

Simon Dahl gjorde sig känd som en av spelarna i duon Berg och Dahl som representerade Sverige i beachvolley vid OS i Sydney och OS i Aten med en niondeplats som bäst. Sedan fyra år tillbaka har han varit turneringschef för Paf Open – Sveriges World Tour-tävling i beachvolley med 380’000 dollar i prispengar. Nu väntar utmaningen som manager för Todd och Phil och en ny roll inom Paf Open som sportchef.

– Todd och Phil siktar givetvis på guld i VM nästa år och i OS året därpå. Med tanke på hur de har dominerat de senaste åren så går det inte att sikta lägre. Som sportchef för Paf Open hoppas jag kunna fortsätta attrahera hela världseliten med Todd och Phil i spetsen, säger Simon.

Todd Rogers och Phil Dalhausser spelade under 2010 totalt 12 deltävlingar på den internationella touren – Swatch FIVB World Tour. Resultatet blev 9 guldmedaljer, 1 silver, 1 brons, en fjärdeplats och en ohotad förstaplats på världsrankingen. Tillsammans har laget spelat in drygt 2,5 miljoner dollar. Simon hoppas kunna hjälpa laget till ytterligare framgångar.

– Min roll blir främst att utveckla deras kommersiella arbete på den internationella marknaden. Jag har utvecklat ett sponsor- och PR-koncept som Todd och Phil tror på och vi har redan klart med ett samarbete med det Internationella Volleybollförbundet. Nu väntar hårt arbete för att förverkliga konceptet ytterligare, säger Simon.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-11-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer