Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitidrottare sökes

Är du elitidrottare och vill vara med i ett forskningsprojekt? En inbjudan har idag kommit till Svenska Volleybollförbundet från Umeå Universitet. Du som är intresserad måste anmäla dig senast den 9 februari.

Vid Umeå universitet pågår just nu ett forskningsprojekt som vänder sig mot elitidrottare, det så kallade PEAK-projektet. PEAK-projektet innefattar ett internetbaserat psykologiskt färdighetsträningsprogram som sträcker sig över en period om sex veckor. Deltagande elitidrottare får möjligheten att lära sig mer om idrottspsykologiska aspekter, samt träna på att tillämpa den nya kunskapen på olika praktiska situationer i sin träning/tävling. 

Detta projekt är det första i sitt slag som erbjuder psykologisk/mental träning via internet. Vår ambition med projektet har varit att göra psykologisk träning strukturerad och tillgängligför en målgrupp som normalt sett har ett hektiskt schema med många resdagar.

Bakom projektet står studenter som snart tar examen från Psykologprogrammet med idrottsinriktning, Umeå universitet, leg. psykologer och psykoterapeuter vid samma institution samt en forskargrupp från Linköpings universitet.

Vi försöker nu nå ut med en inbjudan att delta i projektet till individuella eller lagidrottare på elitnivå 18 år eller äldre över hela Sverige.

Deltagande är helt kostnadsfritt och utgör en mycket fin möjlighet för alla idrottare som är intresserade av att lära sig mer och utvecklas på det idrottspsykologiska området. 

OBS! Sista anmälningsdag 9/2.

Mer information och anmälan finns på www.peakprojektet.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-02-07

Senast uppdaterad: 2011-02-07

Visa fler nyheter

Sponsorer