Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Starkt startfält när Swedish Beach Tour startar

Sommarens beachvolleytour med den svenska eliten drar igång i Uppsala i helgen. I startfältet märks förutom de svenska toppspelarna, även spelare från Brasilien och Holland. Uppsala är det första av åtta stopp under sommaren, från Umeå i norr till Malmö i söder.

Brasilianska Raquel Ferreira kommer vi att få se mycket på Swedish Beach Tour i sommar då hon bildar lag tillsammans med det svenska beachvolleyproffset Karin Lundqvist. Karin spelar vintertid som enda europeiska kvinna på den brasilianska touren, som är världens i särklass tuffaste nationella tour.

- Att hon kommer hem till Sverige på sommaren är riktigt kul för alla besökare som kommer att kunna se ett lag av hög internationell klass. Återstår att se om Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira eller något av de andra topprankade paren ska kunna utmana Karin och Raquel i Uppsala, säger Mattias Walfridsson, projektledare på Svenska Volleyevent som arrangerar den svenska touren.

Även på herrsidan blir det sambatakter i form av brasseduon Álvaro/Vitos. Álvaro och Vitos räknas som ett av de mest lovande unga paren i Brasilien. De har trots sin unga ålder och den stenhårda konkurrensen i Brasilien tagit flera topplaceringar på touren där. De har dessutom två silvermedaljer från U21-VM i bagaget. Toppseedade duon från Uppsala, Kjell Jonsson och Lawrence Montas, får därmed bekänna färg på hemmaplan.

På fredag 10 juni kl 11.00 spelas årets första match under Swedish Beach Tour, på Vaksala torg i Uppsala. Spelprogram finns på www.swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-06-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer