Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hög stämning på heta Vaksala torg

Det blev ännu en härlig dag fylld med jämna och spännande beachvolleymatcher i Uppsala under lördagen. Idag var det vinna eller försvinna ur den första deltävlingen och semifinallagen är klara inför söndag. Allra mest jublade Tadva Yoken när hon och Nina Grawender kvalificerat sig till semifinal.

På herrsidan åkte hemmafavoriterna Kjell Jonsson/Lawrence Montas oväntat ur turneringen. De fick ge sig i tredje set mot Johan Ström/Stefan Struvert , som vann med 15-13.  Uppsaladuon har dragits med skadeproblem under vintern och våren, som satt sina spår. 

Uppvisning med sambatakter

Brasilianarna Álvaro/Vitos visade publiken fina bollar och spikes och blev klara för semifinal efter klar vinst mot Olov Eriksson/Daniel Andersson.

Raquel Ferreira och Karin Lundqvist tog sig enkelt till semifinal i två raka set mot Anna Åsberg och Sofia Ögren. Brasilianska Raquel Ferriera kom till Sverige för tre veckor sedan och gör sin första tävling på Swedish Beach Tour. Hon har lång erfarenhet som inomhusspelare, men har bara spelat beachvolley i tre år. Hon och Karin Lundqvist möttes i Brasilien under våren, då de tränade tillsammans.

- Det är fantastiskt för mig att vara här och spela ihop med Karin, som är så lugn och inspirerande att spela tillsammans med. Jag är imponerad av evenemanget här i Uppsala. Hade inte alls förväntat mig en sådan organiserad tävling med så mycket publik och kringaktiviteter. Det är kul att få höra publikens jubel och känna att man har dem med sig, säger hon.

Holländskorna Margo Wiltens/Jolien Sinnema som fått ett wild card vann en rafflande tresetare mot Nora Tawhid Söderholm/Rivia Oliveira. Efter att svenskorna förlorat första set kom de in i matchen i andra då de höjde nivån på spelet och hittade luckor i holländskornas försvar. I tredje set räddade Rivia inte mindre än fyra matchbollar, innan Wiltens/Sinnema kunde slå in den femte och avgörande bollen.

Gladast idag 

Nora och Rivia fick en andra chans, men fick vika sig i tredje set mot det nybildade paret Nina Grawender/Tadva Yoken. 

- Jag är så glad! Vi var envisast på plan och ville verkligen skrälla. Att vinna mot toppseedade spelare är jättekul. Vi har tränat på olika spelsätt och kombinationer, och i den här matchen bytte vi strategi till sista set, vilket lönade sig, sa Tadva Yoken direkt efter matchen.

Semifinaler söndag

Damer:

Wiltens/Sinnema - Åsberg/Ögren
Lundqvist/Ferreira - Grawender/Yoken 

Herrar:

Jonsson/Jonsson - Eriksson/Andersson

Álvaro/Vitos - Berg/Zemljak

Matchresultat och spelprogram finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-06-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer