Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tora och Camilla gjorde sensation på Cypern

Tora Hansson och Camilla Nilsson gjorde sensation när de tog en 4:e-plats i CEV Satellite på Cypern i helgen. "Svenska lag i semifinal internationellt är mycket, mycket sällsynt", säger förbundskapten Ulric Svensson.

De svenska tjejerna, som representerar Malmö BC, inledde tävlingen i kvalet genom att slå ett schweiziskt lag mycket komfortabelt.

 

I öppningsmatchen i main draw blev det förlust mot Tyskland i en tuff tresetare, men sedan började Hansson/Nilsson rada upp segrar.

 

I andra matchen i main draw mötte Tora och Camilla inga andra än svenskorna Nora Tawhid/Rivia Oliveira från IKSU Beach i Umeå, som liksom Malmötjejerna också överlevde kvalet och sedan förlorade öppninsmatchen i main draw.

 

Tora och Camilla vann svenskmötet med 16-21, 21-17, 15-7.

 

Sedan fortsatte segertåget: 2-1 mot Ryssland, 2-0 mot Spanien, 2-1 mot Slovakien - och vips var de i semifinal.

 

Där blev det föt tufft mot Tjeckien (0-2) och även mot Estand (0-2) i matchen om tredje pris.

 

- Det här är en boost för självförtroendet, säger Tora till Sydsvenskan.

 

- Vi åkte till Cypern för att få mycket matchträning och det fick vi. Totalt spelade vi 20 set på tre dagar, säger Camilla.

 

Tawhid/Oliveira slutade på 13:e plats i tävlingen.

 

- Bara att vi har två damlag i main draw internationellt, och at dessutom ett lag går till semifinal, betrakar jag som ett stort kliv framåt. Stort grattis till framförallt Tora och Camilla, säger förbundskapten Ulric Svensson.

 

Här är resultaten Länk till annan webbplats. i CEV Satellite på Cypern (main draw).

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-20

Senast uppdaterad: 2011-07-20

Visa fler nyheter

Sponsorer