Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tangering av bästa svenska resultatet någonsin

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson har tangerat det bästa svenska resultatet på World Tour någonsin. Efter fem segrar i huvudtävlingen mot Estland, Australien, Spanien, Tyskland och Georgien, men två förluster mot USA, slutade de 5:a i Word Tour-tävlingen i Quebec, Kanada, sent på lördagskvällen svensk tid.

Lördag 23 juli kl 23.24

Under lördagskvällen, i blåsiga förhållanden, vann svenskarna över Georgien på ett smått otroligt och mycket imponerande sätt. Underläge i första set med 17-20 vände de till 22-20.
Och i andra set stod det 6-6 när Hannes och Steve tog över fullständigt och drog ifrån till 21-13.

- Steve var kungen själv i blockspelet och Hannes kompletterade med bra försvar och kontrollerade anfall, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Senare under lördagskvällen väntade Gibb/Rosenthal, USA, i matchen om att nå semifinal. Gibb/Rosenthal är just det laget svenskarna fick stryk mot i tävlingens andra omgång, och amerikanerna vann igen: 21-19, 21-18.

- Det här är deras bästa resultat någonsin och när besvikelsen över USA-förlusten lagt sig en smula blir det här riktig kick för dem , säger Ulric.

World Tour-tävlingen i Quebec är en del av OS-kvalet inför London 2012.

- Efter några dåliga tävlingar på sistone trodde vi tåget var på väg att gå, men nu är vi med igen i kampen om OS-platserna till London 2012, säger Ulric.


Fotnot: 5:e plats på World Tour har dessa svenska lag mäktat med förut: Berg/Dahl 3 ggr (herrar), Berg/Brinkborg 1 (herrar), Lundqvist/Ljungquist 3 (damer). Inget svenskt lag har hittills nått längre i en World Tour-tävling.

Resultaten i Quebec finns här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-23

Senast uppdaterad: 2011-07-23

Visa fler nyheter

Sponsorer