Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Uppladdning inför SM

600 ton sand är snart på plats för att drygt 260 beachvolleylag ska komma till Malmö och göra upp om de ädla medaljerna i SM.

SM spelas i Västra Hamnen fredag till söndag 26-31 juli. Det är ungdomsklasser, seniorer, veteraner och mixade par.

- Det känns fantastiskt att vi för andra året i rad får möjligheten att genomföra Sveriges största beachvolleyarrangemang här i Malmö. Västra Hamnen och Ribban kommer att sjuda av liv där hundratals matcher kommer att genomföras på totalt 11 banor. Vi ser fram emot spännande matcher och många besökare, säger tävlingsledare Mats Andersson.

SVT direktsänder på webben

En extra krydda i år är att Sveriges Television sänder två semifinaler och både dam- och herrfinalen på söndag 31 juli på svtplay.

- Vi har sänt en hel del beachvolley tidigare från olympiska spel. Det är en tät och bra TV-sport som vi nu prövar vid tre tillfällen från den svenska beachtouren. SVT Play leder TV-utvecklingen på webben och blir en allt viktigare plattform för SVT Sport säger Per Yng, sportchef på SVT.

Aktiviteter för hela familjen

 - I år finns det dessutom en palett av aktiviteter vid sidan av beachvolleyn. Man kan bl.a. prova på att paddla kajak, spela paddeltennis eller testa kitesurf. Det är Malmö stad som arrangerar gratisaktiviteter. Kul att det finns något för alla att göra här i Västra Hamnen, säger Mats Andersson innan han återvänder till de sista förberedelserna inför tisdagen.

Mer information om SM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om Swedish Beach Tour, där eliten spelar, finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer