Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Solig inledning på SM

Med Öresundsbron, Turning Torso och en skinande sol blev det en härlig inramning när SM i beachvolley inleddes i Västra Hamnen idag. Ungdomsklasserna var först ut med 130 lag som ska göra upp om medaljer i flera klasser.

Drygt 260 lag ska under sex dagar spela matcher på elva banor i Västra Hamnen och på Ribban i Malmö. Från ungdomar till veteraner.

Parasoll och solkräm i Scaniaparken

Ungdomsklasserna startade redan i morse på de sex banorna vid Scaniaparken. Vid sidan av banorna står Emelie Eng Canova och Julia Jadefeldt Magnusson och smörjer in sig med solkräm. De har likadana rosa shorts och gråa linnen och har just avslutat en match i U17-klassen.

- Det är första gången vi spelar SM, och vi vill genom kläderna visa att vi är ett lag som jobbar ihop. Det är både roligt och spännande att vara här. Allt är så nytt och vi gillar verkligen beachvolley, för oss är det en kompisgrej.  säger Emelie.

De spelar för Göteborg beachvolley club och har varit på träningsläger inför SM.

 - Vi har förlorat våra matcher, men det gör ingenting. Vi har väldigt kul ändå, säger de och skrattar.

Från 8-nationers i volleyboll till beachvolley-SM

På gräset invid bana två sitter Victoria Larsson, som har avslutat första året på riksidrottsgymnasiet i volleyboll i Falköping. Hon har just kommit hem från framgångsrikt spel på 8-nationers i Holland, där Sverige slutade 5:a. Nu tittar hon på sina kompisar Emelie och Frida som är med i U17-klassen.

- Jag kan inte låta bli att komma hit och titta och heja. Nu ångrar jag mig nästan att jag inte är med. Men, jag har satsat allt på volleybollen och är så nöjd över vår prestation i Holland i förra veckan. Så nu sitter jag här mest och myser, säger Victoria.

Beachvolley-SM pågår hela veckan i Malmö. Seniorerna går in och spelar fredag-söndag.


Samtliga bilder: Jakob Birgersson

Bilder från dagen Länk till annan webbplats.

Spelschema och resultat från ungdoms-SM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer