Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Unga vinnare på SM

På SM-veckans fjärde dag korades vinnarna i de yngsta klasserna, där man är tre spelare på planen. I flickor under 13 år gick den ädlaste medaljen till tre tjejer från Södertelge.

- Det var väldigt roligt att få spela inför publik här på centercourt. Och så var det kul att vi vann, vi hade hoppats och siktat på det, säger Frida Pettersson direkt efter matchen. Tillsammans med sina lagkamrater Alva Forssman och Linn Hellgren har hon vunnit alla matcher på SM – inte ett enda set har de förlorat. Finalen var tuff, mycket på grund av vinden.

- Ju längre in i matchen vi kom, desto mer fick vi spelet att stämma. Men det var svårt att få bollen att gå dit vi ville i blåsten. Jag spelade sådär och slog ut många bollar, men det gick ändå riktigt bra.

Nerverna hölls i styr

Vinnarna i pojkar U15 blev Peter Blomgren, Kristian Persson och Jacob Lind. De kommer från tre olika klubbar, Sollentuna, Hylte och Lund och har därför inte kunnat träna särskilt mycket ihop. De är inomhusspelare, men tycker att det är kul att spela beachvolley på sommaren.

- Det var nervöst innan vi kom in på planen. Det var tufft i blåsten, men vi hjälpte varandra med att prata och ropa till varandra. Vi räknade med att komma bland de tre bästa, och är riktigt glada över guldmedaljerna. Det känns härligt!, säger Peter och Kristian.

Dagens vinnare:

Flickor U13 – Alva Forssman, Linn Hellgren, Frida Pettersson (Södertelge)


 

Pojkar U13 - Daniel Gruvaeus, Theodor Nilsson, Joel Sibelius (Falkenberg)


 

Flickor U15 - Frida Holgersson, Ellen Nilsson, Amanda Olsson (Ystad, Svedala)


 

Pojkar U15 - Peter Blomgren, Jacob Link, Kristian Persson (Sollentuna, Hylte, Lund)  


Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer