Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

God stämning på SM

Under lördagen är det vinna eller försvinna för de seniorlagen som är kvar i SM. Åttondelar och kvartsfinaler spelas, med mycket känslor och hejarop på centercourt och sidobanor.

Gladast på centercourt efter vinst är kanske Kjell Jonsson och Lawrence Montas från Uppsala. De gick vidare till kvartsfinal efter en jämn tresetare mot Daniel Andersson och Olov Eriksson.

- Det var roligt att spela idag, vi har inte mött dem tidigare så det var extra spännande, sa Kjell direkt efter matchen.

- SM är väldigt välarrangerat, och alla aktiviteter runtomkring höjer dessutom kvaliteten ytterligare. Det är många häftiga saker som händer här vid sidan av beachvolleyn, säger Lawrence.

Glädje och vindkänsla visar vägen

Nina Grawender och Tadva Yoken blev etta i sin grupp och vann även åttondelsfinalen.

- Det handlar om att lära känna vinden här i Västra Hamnen, och vi har lärt oss vinden här mer och mer. Vi är jäkligt bra när vi är på topp. Vi jobbar på att få ett stabilt spel som ska hålla för framtiden, säger Tadva.

De två unga tjejerna vill satsa på beachvolley och satsar långsiktigt för att nå högre höjder. I år har de som bäst en tredjeplacering på Swedish Beach Tour. Nina har dragits med en fotskada och har fortfarande foten lindad.

- Det handlar mycket om att ha glädje på planen, vi måste ha kul för att få vårt spel att fungera.

Sveriges bästa spelare en förebild

Till kvartsfinalen ska de möta topplaget Karin Lundqvist/Raquel Ferreira, som inte förlorat en enda match under sommaren. Tadva och Nina menar att de måste spela oväntat mot Sveriges bästa beachvolleyspelare.

- Karin är en förebild för oss yngre spelare. Hon visar att det med hårt arbete går att leva på beachvolleyn internationellt sett. Hon lever i Brasilien på vintern. Min dröm är att också kunna göra det, säger Nina.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer