Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dramatik i SM-finalen

Inför fullsatta läktare utvecklades herrfinalen i SM i beachvolley till en rysare. Med fem matchbollar i andra set förlorade Björn Berg/Nejc Zemljak setet, men kom igen i tredje och avgörande och vann matchen och därmed SM-guldet. På damsidan var det rutinerade Karin Lundqvist i par med Raquel Ferreira som knep guldet.

- En härlig final med en härlig inramning. De här matcherna vill man ju vinna, sa en glad och upprymd Björn Berg efter finalen.

Det var fullsatt i solen i Västra Hamnen i Malmö där SM i beachvolley avgjordes under söndagen. Det blev flera rysare under eftermiddagen, särskilt på herrsidan, där Berg/Zemljak vann med minsta möjliga marginal 2-0 (22-20, 22-20) i en tät semifinal mot Bergdahl/Josias Vincente. I finalen blev det återigen en spännande match, särskilt i andra set.

- Vi spelade väldigt bra, nästan för bra, i första set. Men i slutet av andra set kunde vi inte hålla ihop det, men i tredje kom vi igen. Det är så här en mästerskapsfinal ska vara, sa Björn Berg.

Fjärde SM-guldet för meriterade Karin Lundqvist

Det blev inte helt oväntat Karin Lundqvist/Raquel Ferreira som vann damfinalen mot Sofia Ögren/Anna Åsberg.

- Det var kul att vi hade en sådan aggressiv attityd idag, det känns riktigt härligt att få stå här som svensk mästare igen, säger Karin Lundaqvist.

- Vi spelade vårt spel helt igenom matchen. Det är alltid speciellt att vinna SM-guld, och inramningen med publiken och läget här i Västra Hamnen gjorde oss extra taggade, säger Karin Lundqvist.

Karin Lundnqvist/Raquel Ferreira – Sofia Ögren/Anna Åsberg 2-0 (21-4, 21-12)

Björn Berg/Zemljak - Viktor Jonsson/Petter Jonsson 2-1 (21-13, 23-25, 15-12)


Tredjeplatser damer:

3:a Camilla Nilsson/Tora Hansson & Nora Tawhid Söderholm/Rivia Oliveira

Tredjeplats herrar:

3:a Johan Bergman/Martin Barrefalk & Roland Bergdahl/Josias Vincente

Samtliga bilder: Jakob Birgersson

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer