Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Startfält och spelschema klart för Umeå

Swedish Beach Tour har rullat vidare från SM i Malmö 125 mil norrut till Umeå och Rådhustorget. I Umeå består nästan en tredjedel av startfältet av lag från hemmaklubben IKSU Beach.

På damsidan är det frågan om de svenska lagen ska kunna rå på de suveräna dominanterna Karin Lundqvist/Raquel Ferreira som tagit hem alla deltävlingar än så länge på touren. Anna Åsberg och Sofia Ögren har stått för motståndet i nästan alla finaler och utmanas i Umeå främst av hemmahoppet Nora Tawhid Söderholm/Rivia Oliveira samt Camilla Nilsson/Tora Hansson från Malmö BC.

På herrsidan har det under touren varit lite mer öppet och Umeå utgör inget undantag. IKSU-duon Björn Berg och Nejz Semljak får bära favoritskapet efter tre raka toursegrar men under dem känns det väldigt öppet. Chilenska wild cardet Grimalt/Grimalt kan bli en tuff nöt och det ska bli spännande att se om Petter Jonsson/Viktor Jonsson kan följa upp sin fina insats på SM i Malmö med ytterligare en plats i finalen. Dessutom har vi de övriga hemmahoppen Simon Ekbäck/Andreas Rågfeldt samt Johan Bergman/Martin Barrefalk som säkert vill göra bra ifrån sig på hemmaplan. De sistnämnda skrällde ju rejält på SM i Malmö med från att vara seedade som 20:e lag gick in och tog SM-brons.

Startfält och spelschema finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer