Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Spännande laguppställningar i Finnkampen

Hannes Brinkborg, Stefan Gunnarsson och Karin Lundqvist är de mest framträdande profilerna i det svenska finnkampslaget i beachvolley 21 augusti. De ackompanjeras av en rad yngre spelare som bland annat gjorde succé i junior-SM nyligen. Här är uttagningarna.

Finnkampen i beachvolley spelas söndag 21 augusti i Mariehamn, Åland – på samma arena som World Tour-tävlingen Paf Open avgörs samma dag.

Sverige möter Finland i åtta matcher. De är fördelade på fyra dammatcher och fyra herrmatcher i klasserna senior, U23, U20 och U18.

- Det här är en fantastisk form av beachvolley och det ska bli mycket spännande att se det här gänget möta Finlands motsvarigheter, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Speciellt spännande ska det bli att se Swedish Beach Tour-stjärnan Karin Lundqvist spela med en svensk partner igen.

- Vi hade många kandidater till henne och valet föll till slut på Tora Hansson. Inte minst för att Karin själv tror på den konstellationen, säger Ulric.

Det här är första gången som juniorklasser inkluderas när Sverige möter Finland i Finnkampen.

Tadva Yoken får ses som stjärnan bland spelarna i juniorklasserna. Hon är redan etablerad på Swedish Beach Tour och spelar nu U23-matchen tillsammans med Sara Hellgren.

- Tadva och Sara har spelat flera internationella juniormästerskap tidigare, men flera av juniorerna är helt gröna i internationella sammanhang, så det här är ett sätt för svensk juniorbeachvolley att känna på eliten, säger Ulric.

Bröderna Mårten och Manne Norman spelar U23-matchen och har till Finnkampen hunnit ladda om efter U23-EM. U18-killarna Wilhelm Nilsson och Johan Skoogh kommer till Mariehamn direkt från Vilnius där de veckan innan spelar U18-EM för Sverige. Wilhelm och Johan vann nyligen U19-SM.

Christofer Lewin och Rasmus Dahlberg som spelar U20-matchen vann nyligen U21-SM – precis samma scenario som för tvillingsystrarna Kristina och Susanna Thurin.

I tjejernas U18-match spelar Emma Larsson och Thea Thulin. De tog nyligen silver i både U19-SM och U17-SM.

Ola Kvist, Göteborg, är utsedd att vara svensk juniorkapten på Finnkampen.

Fotnot: Brinkborg/Gunnarsson kommer inte spela Finnkampen om de når semifinal i Paf Open. Semifinalerna och finalen spelas samma dag.

Uttagna lag till Finnkampen
Mariehamn, söndag 21 augusti 2011
Sverige

Herrar
A Hannes Brinkborg, Visby/Stefan Gunnarsson, Växjö
U23 Mårten Norman, Stockholm/Manne Norman, Stockholm
U20 Christofer Lewin, Göteborg/Rasmus Dahlberg, Uppsala
U18 Wilhelm Nilsson, Falkenberg/Johan Skoogh, Hylte

Damer

A Karin Lundqvist, Stockholm/Tora Hansson, Malmö
U23 Tadva Yoken, Södertälje/Sara Hellgren, Södertälje
U20 Kristina Thurin, Sollentuna/Susanna Thurin, Sollentuna
U18 Emma Larsson, Ystad/Thea Thulin, Ystad

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-05

Senast uppdaterad: 2011-08-05

Visa fler nyheter

Sponsorer