Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust trots bra spel i andra EM-matchen

Efter gårdagens öppningsvinst mot Tyskland blev det idag förlust i en tresetare mot Schweiz för landslaget Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson i beachvolley-EM i norska Kristiansand.

- Schweizarna servade mycket bra i första set och fick ett försprång som vi inte kom ikapp. Men, i andra set vände vi och fick spelet att fungera bra, och vann setet säger Hannes Brinkborg.

Tredje set var mycket jämt upp till tio lika innan Schweiz fick en nätrullare och gjorde ett serveess. Små marginaler till Sveriges nackdel gjorde att Brinkborg/Gunnarsson förlorade setet med 15-11 och därmed matchen med 2-1.

- Heyer/Chevallier som vi mötte idag är att betrakta som ett av EM:s topplag, och vi gjorde en bra match. Nu gäller det att gå för vinst i morgon, för att kunna gå vidare från gruppen, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Den tredje och sista gruppspelsmatchen spelas i morgon, fredag. Mostståndet står då Müllner-Horst från Österrike för. De tre bästa lagen från varje grupp går vidare. Finalerna spelas på söndag.

Följ EM här. Sverige spelar i grupp Q Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Heyer-Chevallier - Gunnarsson-Brinkborg 2-1 (21-15, 19-21, 15-11)

 

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-11

Senast uppdaterad: 2011-08-12

Visa fler nyheter

Sponsorer