Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Snyggt spel mot världsettorna

När huvudturneringen i Paf Open inleddes idag mötte den svenska duon Camilla Nilsson och Tora Hansson världens bästa lag, Brasiliens Larissa och Juliana. Med bra inställning och avslappnat spel bjöds publiken på en härlig match.

Att Brasilien skulle vinna dagens första svenskmatch i damernas huvudturnering var givet. Men, med inställningen att njuta av varje boll och få möjlighet till världens bästa motstånd såg Nilsson/Hansson till att spela riktigt bra. 

- Det var så härligt med publikstödet. Vi gick in i matchen utan att ha så mycket respekt. Istället försökte vi spela lugnt och avslappnat och komma till avslut. Det lyckades, och i andra set tog vi ledningen vid 7-5, sa Tora Hansson direkt efter matchen. 

Publiken invid bana 1 njöt i solen i Mariehamn och fick se både brasilianskorna serva bra, göra flera fina blockeringar, bra försvarsspel och många placeringsbollar. Och så Tora och Camilla som också placerade sina servar och satte en hel del bollar precis innanför linjerna.

Larissa/Juliana – Nilsson/Hansson 2-0 (21-13, 21-14)

- Det var jättekul att spela. Vi bär med oss ett stärkt självförtroende för varje lyckad boll vi gör. Bättre motstånd än så här kan vi ju inte få. Det här betyder mycket för oss, sa Camilla Nilsson.

Senare under onsdagen spelar svenskorna nästa match, som de behöver vinna för att gå vidare i turneringen.

Herrarna ute ur kvalet

Herrarnas kvalturnering inleddes under onsdagen, där de två svenska lagen åkte ut direkt.

Viktor Jonsson/Petter Jonsson, som gjort en bra tour i Sverige i år, förlorade mot Spaniens Marcos/Garcia med 2-0 (21-12, 21-18)

Den andra kvalmatchen vann Storbritanniens Gooding/Weaver mot Andreas Rågfeldt/Simon Ekbäck Nordström med 2-0 (23-21, 21-9) I första set spelade svenskarna bra och jämnt med engelsmännen, och hade till och med ledningen vid ställningen 19-17. Dessvärre blev det ett par missar som gjorde att setet och även matchen gled ur svenskarnas händer.

Följ Paf Open här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer