Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska framgångar i finnkampen

Fantastiskt blockspel, bra samarbete och skön stämning på läktaren. Så kan man sammanfatta finnkampens matcher för de svenska damerna och herrarna på Paf Open i Mariehamn.

- Det är inte svårt att slänga sig och kämpa om varje boll när man har en sådan här publik, sa Steve Gunnarsson efter matchen.

Han och Hannes Brinkborg vann övertygande över de finska herrarna Piippo/Nurminen med 2-0 ( 21-15, 21-13).

- Vi hade ingen aning om hur våra finska motståndare skulle spela, så vi gick in med inställningen att göra en så bra match som möjligt. Hannes sprang upp många bollar, och gjorde det riktigt bra. Nu känns det härligt i kroppen, sa Steve Gunnarsson.

- Det är fantastiskt stämning när man sitter här i publiken och hejar. Jag blev alldeles svettig efteråt, sa Lillemor Melin Swing från Katrineholm, som dagen till ära hade tagit på sig en blå/gul tröja.

Överlägsen svenskseger på damsidan

De svenska färgerna på damsidan försvarades av sommarens drottning på Swedish Beach Tour, Karin Lundqvist, tillsammans med Tora Hansson, som spelar för Malmö BC. De mötte Finlands bästa dampar, systrarna Nyström, som har ojämna resultat från sommarens spel.

Trots att Lundqvist/Hansson inte spelat ihop tidigare, samspelade de utomordentligt bra. Tora Hansson var matchens i särklass bästa blockare och satte många poäng tack vare sitt fenomenala block, framförallt i andra set.

- Det var så skönt att få in blocken, de kom bättre och bättre genom hela matchen. Det känns så kul att få vinna här på Åland med det här publiktrycket. Jag är så stolt över att få spela med Karin Lundqvist, hon är så säker och lätt att spela med, säger Tora Hansson.

- Vi bestämde oss för att njuta av varje boll. Bättre än så här kunde vi inte fått avsluta den svenska sommaren, säger Karin Lundqvist.

Lundqvist /Hansson – Nyström/Nyström 2-0 (21-13, 21-13)

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer