Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Utslagna av Polen

Det blev stopp redan i kvalet. Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson gick inte vidare in i huvudturneringen vid World tour tävlingen i Haag. En vinst och en förlust satte stopp för vidare spel. Inte heller de andra svenska lagen gick vidare, men Jonsson/Jonsson gjorde en riktigt bra match mot Tjeckien.

Kvalet inleddes med seger för landslaget Brinkborg/Gunnarsson mot Storbritanniens Lord-Miedzybrodzki med 2-0 i set.

Fyra timmar senare stod det svenska landslaget på bana sex och hade Polens Kadziola-Szalankiewicz som motståndare. Det blev en jämn tresetare som varade i drygt femtio minuter, där till slut polackerna vann tredje och avgörande set. 2-1 (21-17, 17-21, 11-15).

Jonsson/Jonsson i toppform

Viktor Jonsson och Petter Jonsson åkte också ut i kvalet, men var ändå riktigt nöjda med sin inledande match mot Tjeckien. Till Blekinge Läns Tidning säger Petter Jonsson att det var den bästa beachvolleyn han någonsin presterat.

I nästa match mot Australien åkte däremot Jonsson/Jonsson ut med 2-0 i set, och missade vidare avancemang in i huvudturneringen.

Bröderna Mårten och Manne Norman spelade ett jämnt första set mot Norge, men förlorade både det och matchen i kvalet och fick därmed bara en match i Haag.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer