Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Invigning med guldglans i Göteborg

Världens största inomhushall för beachvolley invigs i Göteborg den 5-6 november. Då kommer regerande EM-guldmedaljören Jonas Reckermann från Tyskland och OS-silvermedaljören Javier Bosma från Spanien.

En av beachvolleyns megastjärnor, Jonas Reckermann från Tyskland, har tackat ja till att spela under invigningsturneringen Beach Blast, vilket får projektledare Simon Dahl att jubla.

– Ja, det känns fantastiskt. Jonas är Europas mest meriterade spelare tillsammans med sin partner Julius Brink. De vann VM-guld 2009, VM-brons tidigare i år och dessutom avslutade de säsongen med att vinna EM-guld.

Jonas kommer dock inte spela med sin ordinarie partner Julius Brink utan med Javier Bosma från Spanien. Javier är en av två européer som har spelat en OS-final och vann 2004 silvret tillsammans med Pablo Herrera.

Ulf Norman, VD för den nya hallen, är förväntansfull inför invigningsturneringen.

– Det är minst sagt ett spännande internationellt lag vi erbjuder. Jag hoppas att alla som är det minsta intresserade av idrott tar chansen att kolla in en sport där vi i Göteborg faktiskt är världsledande, säger Ulf.

Läs mer på http://www.beachcenter.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-10-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer