Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska landslaget till Nya Zeeland

Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson åker i helgen till Nya Zeeland på en fem veckor lång uppladdning inför säsongsstarten. De är eftertraktade som träningspartners. De regerande europamästarna från Tyskland, Brink/Reckermann, vill ha med svenskarna som sparring på Nya Zeeland.

- Tyskarna sparrar oss riktigt bra. Vi har aldrig mötts på tävling, men slagit varandra på träning, säger Hannes. Dessutom är Norges och Nya Zeelands bästa lag med på resan, säger Hannes Brinkborg.

Utmanar bästa spelarna på Nya Zeeland 

På plats kommer svenskarna även att vara med på den Nya Zeeländska beachvolleytouren under två helger. De reser för att bli optimalt förberedda inför World Tour som inleds i april. Med på resan är förutom de tyska europamästarna Brink/Reckermann även det bästa norska laget, Skarund/Spinnangr.

- Det ska bli riktigt roligt att åka till Nya Zeeland. Vi har hört mycket bra om platsen där det finns goda förutsättningar med fyra riktigt bra lag att träna tillsammans. Väldigt inspirerande att ha lång tid på oss att träna ihop, säger Steve.

Tränare Kristiansson med 

Det är första gången som de gör en lång träningsresa med sin tränare Anders Kristiansson.

- Anders betyder mycket för våra framgångar, hans kunnande i den tekniska delen och hans engagemang betyder allt, säger Hannes.

- Vi gör jobbet ihop men hans engagemang är ovärderligt, avslutar Hannes.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer