Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Säsongsstart med goda förutsättningar

Nyss hemkomna från träningsläger på Teneriffa är Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson snart på väg till säsongens första World Tour-tävling i Brasilien. De inleder säsongen med att slippa kvala och gå direkt in i huvudturneringen.

- Det är en fantastiskt stor skillnad att slippa ha kniven mot strupen i kvalet där man måste vinna flera matcher för att komma in i huvudturneringen. Det här underlättar för oss och ger oss helt klart större möjligheter att komma längre, säger Hannes Brinkborg.

World Tour startar i Brasilien och fortsätter sedan i Polen, Shanghai och Peking. Det är upptakten för det svenska beachvolleylandslaget, som satsar mot OS i London. För att komma dit krävs flera fina resultat under våren och försommaren på World Tour. De planerar att vara med på alla World Tour tävlingar för att få samla poäng och därigenom öka möjligheterna att komma till OS. 

- Vi har haft kvalitativ träning med bra läger och bra matchning. Nu tränar och laddar vi här hemma inför starten i Brasilien i nästa vecka. Det känns roligt och spännande, särskilt som vi nu är ett lag i huvudturneringen direkt.

Förväntansfulla

Under vintern har Hannes och Steve tränat i Nya Zeeland i sex veckor, varit i flera omgångar på Teneriffa och tränat här hemma. De har ett bra lugn, känner sig inte stressade och vet att de gjort ett bra jobb under vintern.

- Vi är tålmodiga och har tränat så mycket vi kan utan att skada oss. Resan till Nya Zeeland gav oss mycket träning med bra lag kontinuerligt. Vi fick under en längre period jobba med våra saker och med sparring. Vi har mycket tid på en bra nivå under bra förhållanden.

Anders Kristiansson viktig motor

Sedan ett år tillbaka är Anders Kristiansson Hannes och Steves tränare, och har varit med på resor och lagt upp träningar och strategier. Ett värdefullt samarbete på många sätt.

- Det har varit fantastiskt att ha en röd tråd och ha med oss Anders på vägen. Det är så skönt att ha någon med hans kompetens som tar beslut om riktlinjer för träningen.

Vårens World Tour tävlingar

Brasilien 17-22 april
Polen 24-29 april
Kina (Shanghali) 1-6 maj
Kina (Peking) 8-13 maj
Tjeckien 22-27 maj

På FIVB:s hemsida hittar du mer information om säsongens samtliga tävlingar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Fler nyheter

Publicerad: 2012-04-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer