Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

OS-säsongen startar idag för Hannes och Steve

Väntan är över för Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson. I eftermiddag kl 17 börjar 2012 års World Tour i Brasiliens huvudstad Brasilia.

Det svenska landslaget i beachvolley har sedan årsskiftet legat i träningsläger i Nya Zeeland och två gånger om på Teneriffa. Allt för att ladda inför den sista tredjedelen av den långa OS-kvalperioden.

Från och med idag har de tävlingar inplanerade varje vecka till slutet av juni då OS-kvalfönstret stängs. Sju World Tour, ett EM och en eller två Continental Cup står på programmet. Och bara en månad senare, 27 juli, invigs OS i London.

Men vägen dit blir tuff. 16 lag kvalar in via World Tour och Hannes och Steve ligger för närvarande på 22:a plats. Fortfarande har 27-28 lag en rimlig chans att nå en plats bland de 16.

Två vägar till OS-plats

Skulle de inte lyckas finns en alternativ väg via Continental Cup som är en lagtävling varifrån ytterligare åtta lag runtom i världen tar sig till OS. Continental Cup är nytt. Tidigare tog sig samtliga 24 lag till OS via världsrankingen. Hade de tidigare reglerna gällt hade Brinkborg/Gunnarsson legat på en OS-plats just nu.

- Jag är inte bitter, säger Hannes Brinkborg med stort leende.

Fransmän motståndare i första matchen

Försäsongen har kantats av några mindre blessyrer, men inget ska hindra svenskarna från att gå för fullt i Brasilia.

- Nu är det fullt ös som gäller. Vi är redo, säger Steve.

I Brasiila är Hannes och Steve direktkvalificerade till huvudturneringen.  Fransmännen Cès/Cès är motståndare i inledningsmatchen kl 17 svensk tid idag.

Följ FIVB World Tour i Brasilia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-04-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer