Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två raka segrar i kvalificeringen

Efter succén i Lilla Sportspegeln i måndags blev det lika stor succé i World Tour-kvalet i Polen under onsdagen. Som tack ställs beachvolleyns Brinkborg/Gunnarsson mot hemmafavoriterna i första omgången i huvudturneringen.

Livet är hektiskt för Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson. Hemkomst från Brasilien sent i söndags kväll, medverkan i Lilla Sportspegeln i måndags, resa till Myslowice i Polen i tisdags och så två kvalmatcher under onsdagen.

- Jag sov i elva timmar när jag kom till Polen, men det verkar som att det var en bra medicin, säger Stefan Gunnarsson efter de båda kvalmatcherna som svenskarna vann i stor stil.

Mot österrikarna Hupfer/Leeb blev det 21-16, 21-11 och mot ukrainarna Babich/Ioisher slutade det 21-12, 21-18.

- Hade vi bara hållit skärpan hela vägen hade det blivit större siffror i andra set, men det här känns ändå som ett styrkebesked, berättar Hannes.

Hemmahoppen väntar

Idag, torsdag, väntar match i huvudtävlingen på centercourten mot det ena av hemmanationen Polens två stora hopp i tävlingen. Kadziola/Szalankiewicz är ett ungt lag som etablerat sig på World Tour de senaste åren. Hannes och Steve har på försäsongen tränat med just det här laget när de var på läger på Teneriffa tillsammans.

- Det kändes väl fifty-fifty mellan oss då, så det borde väl vara något liknande nu, men med den lilla skillnaden att de kommer ha ett massivt publikstöd, säger Hannes som ändå ser fram emot att möta polackerna på både planen och läktaren.

Kl 13.00 svensk tid spelas svenskarnas inledningsmatch.

Följ tävlingen i Polen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-04-26

Senast uppdaterad: 2012-04-26

Visa fler nyheter

Sponsorer