Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lund får nya beachvolleyplaner

Borgarparkens Beach Arena. Lägg det namnet på minnet när du kommer till Lund och är sugen på att spela beachvolley. Lunds kommun har tillsammans med Lunds Volleybollklubb sett till att en ny beacharena kan invigas inför sommaren.

- Beacharenan blir ett jättelyft för Lunds VK! Vi kan äntligen erbjuda våra medlemmar åretruntverksamhet. Arenan ger oss även möjlighet att nyrekrytera och sprida sporten till en större grupp, säger Stefan Sjöström, ordförande Lunds VK.

Bra läge bland studenter och bostäder

Borgarparken där arenan ligger är en välbesökt park bara ett stenkast från Fäladshallen, där föreningen har merparten av sin inomhusverksamhet. Borgarparken ligger dessutom mitt emellan ett stort studentområde och bostadsområde, vilket bådar gott för spontanspel. 480 kubikmeter sand kommer att läggas på de sex banorna. Tanken är att arenan ska fylla två funktioner. Den ena är att Lunds VK kan erbjuda träning och spel även på sommarhalvåret för medlemmarna. Den andra är inriktat mot spontanidrott. Båda är minst lika viktiga för klubben och sportens utveckling.

Träningsläger inplanerade till sommaren

- Vår förhoppning är att det blir full fart på beacharenan redan i sommar med träningsläger vecka 23, 25 och 26. Vi vill helt enkelt lyfta beachvolleyn i Lund och kunna erbjuda möjlighet till träning såväl som spontanspel.

Idén kom från första början från Lunds kommun för några år sedan. Drömmen har funnits där sedan dess och när Lunds VK löste finansieringen var kommunen med på båten från dag ett.

- Kommunen har varit otroligt behjälplig och positiv till anläggandet av beacharenan under hela processen. Det ska bli väldigt roligt när vi kan inviga i slutet av maj, avslutar Stefan Sjöström.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-05-03

Senast uppdaterad: 2012-05-03

Visa fler nyheter

Sponsorer