Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hannes och Steve nere på jorden igen

Det blev respass direkt för Brinkborg/Gunnarsson när Prags World Tour-tävling i beachvolley inleddes med kval på onsdagseftermiddagen. Samma spanjorer de slog förra veckan i Paris vann nu ett mycket märkligt andra set.

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson behövde inte spela första omgången av kvalet beroende på sin fina ranking. Men lottningen blev lite speciell. I första omgången möttes nämligen Marcis/Garcia, Spanien, och Petter Jonsson/Viktor Jonsson, Sverige. Vinnaren skulle möta Hannes och Steve. Känns scenariot igen från förra veckans Continental Cup i Paris? Jo, då mötte samma svenska lag samma spanska lag, med seger för Hannes och Steve, och med förlust för Petter och Viktor.

Under onsdagens returmöten i World Tour-kvalet vann spanjorerna först över Petter och Viktor med 21-10, 21-16. Spanjorerna inledde bäst även mot Brinkborg/Gunnarsson och vann första set där med 21-18.

I andra set hände något märkligt. Underläge med 12-16 vände svenskarna till 19-16, bara för att till slut ändå tappa till 21-23.

- Hannes och Steve var inte tillräckligt skarpa och tog inte tillräckligt många poäng i egen serve. De gjorde annars en bra match, men hade svårt att sätta in den sista stöten, berättar Petter Jonsson som såg matchen.

Brinkborg/Gunnarsson är därmed utslagna från tävlingen.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-05-23

Senast uppdaterad: 2012-05-24

Visa fler nyheter

Sponsorer