Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Samtliga matcher på Swedish Beach Tour webbsänds

Under Swedish Beach Tour kommer alla matcher som spelas på centercourt under hela sommaren att webbsändas. Alla matcher kommer att synas på swedishbeachtour.se i samarbete med Volleykanalen. Undantaget är finaldagen på tourfinalen i Halmstad i augusti, då SVT Sport sänder på SVT Play.

- Det känns mycket roligt att publiken som inte har möjlighet att se matcherna live kan se följa hela touren på webben. Sändningarna kommer även att inkludera poängställning vilket innebär att vi får en livescore-funktion också, säger Tom Englén, projektledare för Swedish Beach Tour.

Rutinerad personal på plats

Fjolårets succé då SVT Sport var på plats och sände live på SVT Play från SM och under tourfinalen följs upp i år med sändningar från alla tävlingar. SVT sänder från tourfinalen, men under resten av tävlingarna är det rutinerade Magnus Gustafsson på Volleykanalen som filmar. Han kommenterar också och kommer att göra intervjuer. Highligts kommer dessutom att produceras från varje tourstopp.

- Volleykanalen har ju sänt från touren även tidigare år, men i år känns det extra bra eftersom vi har lyckats få till ett väldigt nära samarbete med Svensk volleyboll och Swedish Beach Tour. Och det finns egentligen inte mycket som är bättre än att åka runt och få uppleva bra beachvolley och dessutom få njuta av solen, så jag är jätteglad att det här blir av även i år, säger Magnus Gustafsson.

Stämningen speglas via webben

Magnus hopps på sol, värme och härlig stämning på läktarna. Givetvis ser han fram emot underhållande matcher också.

- Jag hoppas att tittarna ska få lära känna spelarna på ett lite annat sätt än bara via siffror i en resultatlista. Beachtouren är ju lite som ett kringresande cirkussällskap där alla är kompisar med alla och har en väldigt bra gemenskap, och jag vill försöka få tittarna att känna sig som en del av den gemenskapen, så att det känns som om det är ens egna kompisar man tittar på, avslutar Magnus.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer