Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Målet är att få spela på centercourt

På Skrea Strand fortsatte idag fjärde dagen på beachvolley-SM när senioreliten gjorde entré med 32 deltagande lag på både herr- och damsidan. Dessutom avgjordes U15-klassen idag – som är den äldsta klassen för 3-beach.

I strandkanten sitter tre småpojkar och leker. På filtar i sanden finns deras föräldrar som tillsammans med tusentals andra sökt sig till Skrea strand. Inramningen är magnifik och inbjuder alla till att ta sig ett dopp och titta på riktigt bra beachvolley.

- Det är så här beachvolley ska vara. Det är underbart att vara här, säger Synnöve Lysö från Göteborgs BC, som med kameran i högsta hugg fotar sin 13-åriga dotter Tova som gör sitt första SM.

Överraskande spel

Mamma Synnöve var med i veteranklassen igår, gammal spelare som hon är, och står nu och är lite nervös, men väldigt glad och nöjd över spelet hon ser på plan.

- De är överraskande duktiga med både fina servar och bra samspel, säger hon och ropar berömmande ord.

På banan bredvid är det tre röda och tre gröna tjejer som spelar mot varandra. En rafflande match med kraftiga hejaklackar där Lund möter Sollentuna i ett prestigemöte. Lagen är jämna och har mycket fint spel.

Möten som ger nya vänner

- Det är så roligt att vara här, man träffar nya kompisar. Och så är det ju kul att spela också, även om det inte gått så bra för oss. Målet är att komma till final. Då får man spela på centercourt också, säger Hanna Peric och Felicia Brink från Sollentuna respektive Engelholms volleybollklubbar.

De står bredvid varandra i sanden och är volleybollkompisar, trots att de spelar i klubbar på olika håll i landet. 

- Att allting är samlat gör att man enkelt kan titta på varandras matcher. Det är så trevligt med stämningen, människorna och solen, säger mamma Synnöve.

Hur gick det då för hennes dotter Tova och hennes medspelare Linnea från Göteborg? Jo, en av dagens absolut jämnaste matcher slutade med förlust i tredje set med 15-12 för SM-debutanterna.

- Men, de spelade väldigt bra, och det är ju trots allt deras första SM. Nu får de komma igen till nästa år, avslutar Synnöve Lysö.

Resultat U15 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat senior-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilder Länk till annan webbplats.

Vinnare U15 flickor: Pettersson, F. / Hellgren, L. / Kuné, F. från Södertelge

Vinnare U15 pojkar: Gruvaeus, D. / Carlsson, V. / Sibelius, J från Falkenberg

Prispallen flickor U15:


Prispallen U15 pojkar:

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer