Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Wild Card till Åsberg/Ögren i Paf Open

Det svenska laget Anna Åsberg och Sofia Ögren (Göteborg BC) har tilldelats ett wild card till Paf Open på Åland. Det innebär att det svenska damlaget går in i huvudturneringen direkt och slipper kvala. Förmodligen får de möta några av OS-medaljörerna från London redan i första matchen.

- Det är omtumlande och väldigt roligt att få möta få möta de bästa lagen i världen. Vi kommer att fokusera på vårt eget spel och hoppas förstås på en folkfest på Åland, säger Sofia Ögren.

Säsongen har varit svängig för det högst seedade damlaget i Sverige, där de nått flera av sina målsättningar; att vinna en tourtävlig på Swedish Beach Tour och att spela internationellt. Nu fortsätter alltså det internationella spelet den 28 augusti till 2 september på Åland då de spelar World Tour tävlingen Paf Open.

- Det känns otroligt roligt att få den här möjligheten. Vi är sugna på mer internationellt spel efter att ha spelat i Lichtenstein, där vi fick bra motstånd. Det är också roligt att få ett kvitto på att vi har på den internationella arenan att göra, säger Anna Åsberg.

I tävlingen spelar dessutom de två andra svenska lagen Tadva Yoken/Malin Linde samt Tora Hansson/Camilla Nilsson, som kvalar den 29 augusti.

Startlista Paf Open Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Paf Open Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer