Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenskar på junior-VM i beachvolley

I dag drar junior-VM igång i kanadensiska Halifax med både svenska tjejer och killar. Christofer Lewin och Manne Norman samt Kristin Lind och Sara Hellgren är på plats och laddar inför start. Här är Christofer Lewins inledande rapport.

Kanada bjuder på riktigt härligt väder. Det har varit och kommer vara 25 till 30 grader i skuggan och skinande sol hela veckan. Vi har tränat stenhårt och blev precis klara med vårt sista träningspass innan turneringen som drar igång på torsdag för oss killar.

Vi har under dagarna innan turneringen tränat väldigt hårt. Både gym, nött mottagning och pass och spelat träningsmatcher. Vi spelade mot Kanada, Australien, Norge, Mexico och Argentina.

Vi vann alla träningsmatcher förutom den mot Australien. Australien var riktigt bra och vi gjorde vår klart sämsta träning. Vi är riktigt nöjda med vinsterna över Norge och Mexico. Norges lag kom på andra plats i U19 VM förra året och Mexicos lag som är andra rankade i turneringen på World Tour ranking.

Tjejernas turnering drar igång idag vilket blir perfekt då jag och Manne kan tillbringa vår  vilodag för att heja på de svenska tjejerna.

Tjejerna har tränat väldigt hårt och ser riktigt vassa ut. De har tränat mot Kanada, Australien och Norge. De har vunnit samtliga träningsmatcher. Sverige är på topp!

Här är tv-sändningar från Halifax Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spelschema och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer