Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vinst på junior VM i Kanada

Efter en inledande storförlust i första matchen mot USA kom de svenska tjejerna Sara Hellgren och Kristin Lind igen och tog en härlig vinst mot Mexico. Här nedan en rapport från Christofer Lewin, som inleder sitt spel idag.

Junior-VM avgörs just nu i Halifax, Kanada, där det finns svenskt deltagande på såväl dam- som herrsidan. Ytterligare en dag med otroligt fint väder här i Halifax då tjejerna drog igång sin turnering.

Tjejerna fick en tuff grupp med bl.a. USAs första lag som de fick möta i första matchen i morse som blev en klar förlust 

för Sverige. De svenska tjejerna var missnöjda med sin insats mot USA och taggade till match nummer två då de skulle möta Mexico. Mexico spelar ett liknande spel som de svenska tjejerna med pokes och snabbt spel och Mexico slog Australiens andra lag i första matchen. Svenskarna spelade som ett helt nytt lag och slog Mexico övertygande. På torsdag lirar de en vinna eller försvinna match mot Australiens andra lag. 

Herrarnas lottning blev precis klar och de svenska killarna fick Brasilien och Mexico i sin grupp. Brasilien är riktigt bra som vanligt och blir ett tufft motstånd.

Mexicos lag mötte killarna i en träningsmatch i början av veckan vilket de vann i tredje set. Första match torsdag kl 09.50 mot Mexico.

Det svenska juniorlandslaget tillsammans med "coach" Stefan Hellgren är sjukligt taggade och "gräver guld i Canada".

/Christofer Lewin

Ross-Hughes USA [3]    Hellgren-Lind SWE [30]    2-0 (21-7, 21-11)

MARTINEZ M.-RIOS MEX [14]    Hellgren-Lind SWE [30]    0-2 (18-21, 16-21)

I morgon avgörs gruppspelet, då Hellgren/Lind möter Australien.

Spelschema och resultat junior VM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer