Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tjejerna vidare i junior VM

I kanadensiska Halifax pågår junior VM i beachvolley, där de svenska tjejerna Sara Hellgren och Kristin Lind efter gruppspelet slutade på en andra plats. I och med det är de vidare till slutspel.

- Det är riktigt roligt för oss alla att vara här, tävlingen är ett fint och bra arrangemang, med fantastiska funktionärer, säger Stefan Hellgren, tjejernas coach.

Lind / Hellgren inledde VM med en klar förlust mot USA, men kom igen i andra matchen mot Mexico, och vann övertygande. Dagens match mot Australien blev en jämn historia som slutade med snöplig tvåpoängsförlust i tredje och avgörande set för de svenska tjejerna. Men, trots två förluster slutade de tvåa i gruppen. Slutspelet inleds fredag.

Killarna Manne Norman och Christofer Lewin inledde sitt gruppspel idag med en förlust mot Mexico, där matchen avgjordes först vid ställningen 24-22 i andra set, fördel Mexico. När lagen träningsspelat mot varandra tidigare under veckan vann Norman och Lewin, men idag blev det alltså förlust. På fredag avslutas gruppspelet då svenskarna möter VM:s andrarankade lag från Brasilien.

Följ junior VM från Halifax:

http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/Competitions/Junior/2012/results.asp?TournCode=MU212012

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-30

Senast uppdaterad: 2012-08-30

Visa fler nyheter

Sponsorer