Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bra prestation i junior VM

Sveriges damer i junior VM Sara Hellgren och Kristin Lind förlorar en mycket jämn match mot Polen i play-off spelet som slutar med siffrorna 20-22, 18-21 till Polen. Svenskarna är därmed ute ur VM. Även de svenska killarna har spelat färdigt i Halifax i Kanada. Här är coach Stefan Hellgrens rapport:

De svenska damerna spelade mycket bra och pressade Polen rejält i de båda seten. Polen är ett lag som spelar fysiskt medan de svenska damerna spelar snabbt och tekniskt. Matchen stod och vägde in i det sista och lagen vinner varannan boll. Polen gör inga direkta misstag och det är det som avgör matchen.

Sverige damer har gjort en riktig bra prestation i junior VM genom att gå vidare i gruppen med både USA och Australien i samma grupp som är starka beachvolleynationer. Sveriges juniordamer visar återigen att man kan matcha de bästa länderna och ska vara stolta över sin insats och detta visar att Sverige har i dessa sammanhang att göra.

Svenska killarna ute ur slutspelet

Manne Norman och Christofer Lewin representerade de blågula färgerna på killsidan och gick vidare från gruppspelet, men förlorade där i första matchen mot Venezuela i två raka set.

Följ resten av junior VM i Halifax i Kanada Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer