Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk beachvolleyelit i Florida

Petter Jonsson och Hannes Brinkborg kom på tredje plats i Florida, där de deltog i Volley America National Championship. Det är östra USA:s största beachvolleytour med spelare från stora delar av USA men även Ryssland, Polen och Sverige.

Petter och Hannes är en del av ett större träningsläger i Florida med många svenska meriterade beachvolleyspelare. Och väl i USA passade de på att ställa upp i stora turneringar.

- Vi blev mer och mer samspelta ju längre turneringen gick. När vi kom till åttondelsfinalen började vi spela riktigt bra och slog i kvartsfinalen erkänt duktiga lag. I semin åkte vi ut mot Wimmer/Hunter. Wimmer vann tävlingen i fjol och rankas som en av Floridas bästa. Det har varit väldigt roligt och inspirerande att spela med Hannes. Det är först när man spelar med honom som man förstår hans storhet som spelare, säger Petter Jonsson.

Hans ordinarie partner är Viktor Jonsson, men nu fick Petter alltså möjlighet att ha Sveriges främste som partner på tävling. De har tillsammans med en större grupp varit på läger i Clearwater Beach utanför Tampa på Floridas västkust. De tränade tio pass per vecka under perfekta förhållanden.

Förra veckan spelade Petter Jonsson med Mattias Magnusson en annan tävling i Siesta Key, där de kom sjua efter att ha spelat sju matcher. Både träning och matchning under tre veckor.

- Att vara här i tre veckor är en del i min satsning. Det är verkligen motiverande att förlänga säsongen på det här sättet, avslutar Petter.

foto: Beachtravels

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-11-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer