Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets spelare i beachvolley

Malin Linde, Karin Lundqvist, Stefan Gunnarsson och Martin Barrefalk. Fyra beachvolleyspelare som höjt sig till helt nya nivåer under säsongen eller är allra bäst i Sverige. Årets genombrott och årets bästa spelare i beachvolley är utsedda på både dam- och herrsidan.

Årets genombrott herr – Martin Barrefalk
26 år, kommer från Härnösand, spelar för IKSU i Umeå. Har spelat inomhusvolleyboll i Linköping, men satsade i år på beachvolley och flyttade till Umeå. Och blev årets genombrott på bara en säsong!

”Med en femteplats på Swedish Beach Tour i Tylösand och fem av sex möjliga starter på Swedish Beach Tour är Martin den som tydligast brutit igenom i svenska seniorsammanhang 2012. Genom alla de 207 centimetrarna har han i år lyckats överföra sina volleybollkunskaper från det hårda golvet till den mjuka sanden.”


Årets genombrott dam – Malin Linde
24 år, kommer från Karlskrona men spelar för IKSU. Bor nu i Oslo och siktar på att åka till Brasilien för att träna beachvolley i början av nästa år.

”Med en bronsplats i SM och ytterligare en tredjeplats på Swedish Beach Tour tog sig Malin in bland eliten på allvar 2012. Hon tog ytterligare tre femteplatser och kvalificerade sig för samtliga SBT, vilket bekräftar hennes genombrott. Den glada och smittsamma personligheten är en tillgång i svenska beachvolleysammanhang.”


Årets spelare herr – Stefan Gunnarsson
30 år, spelar för Beachhallen i Södertälje och satsar internationellt tillsammans med Hannes Brinkborg. Närmast är det VM och EM laget satsar på inför 2013.

”Med sin makalösa insats i Continental Cup i Paris, när det gällde som mest i avgörande lägen, var ”Steve” som allra bäst. Hans blockspel och vinnande inställning gav honom, i par med Hannes Brinkborg, sju raka segermatcher mot internationellt motstånd – en hittills oöverträffad svensk svit i OS-kvalsammanhang.”


Årets spelare dam – Karin Lundqvist
31 år, spelar för Katrineholms VK och har i dagarna bestämt sig för att sikta mot OS tillsammans med sin partner Tora Hansson.

”Bäst i Sverige och framgångsrik i världens bästa beachvolleyland Brasilien. Den svenska dubbeln – SM-guld och seger i tourfinalen – kammade hon hem igen efter att som första europé tagit en pallplats som trea på Banco do Brasil Tour. Man kan inte vänta sig mer av en svensk spelare än av Karin Lundqvist anno 2012.”


 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-12-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer