Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Anrik beachvolleycup jubilerar

I år är det 20 årsjubileum för Göteborg Beachvolley Clubs årligt återkommande turnering Easter Cup. Turneringen är en av de äldsta traditionerna inom svensk beachvolley. I år spelas turneringen från långfredagen till och med påskdagen.

- Beachvolley är ju en väldigt ung sport i Sverige och att driva en av de äldsta traditionerna inom sporten känns absolut speciellt. Vi är stolta över att kunna fortsätta driva ett så lyckat evenemang från år till år, säger Gusvav Svensson som är klubbansvarig.

Easter Cup lockar varje år mellan 150 och 200 lag och är tveklöst en av årets största turneringar. Mängden lag är troligtvis en av anledningarna till att Easter Cup blir så lyckat varje år och många ser Easter Cup som en säsongsstart inför utomhussäsongen.

Utveckling genom åren

Easter Cup startade 1994 och på den tiden var turneringen inte rankinggrundande och det fanns det bara en dam- och en herrklass, utan olika nivåer. Allteftersom åren gick så förändrades turneringen med införandet av ranking, nya tävlingsklasser, elitklass (som tillkommit och försvunnit), kringaktiviteter osv. Årets turnering spelas från långfredagen 29 mars till och med påskdagen 31 mars.

"En höjdpunkt för klubben"

Nytt för i år är att GBC från och med denna turnering inför förbundets modell för betalning av turneringar, vilket innebär att betalning sker direkt vid anmälan.

- Storturneringar är det absolut roligaste med vårt jobb i klubben! Dessa turneringar samlar folk från hela Sverige och delar av Norden i en härlig atmosfär. Vårt arbete känns extra uppskattat vid sådana tillställningar och alla är glada. Då är det extra roligt att jobba, säger Gustav Svensson, klubbansvarig GBC.

Vill du vara med på den här roliga turneringen? Läs mer och anmäl dig på www.gbcbeach.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2013-03-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer