Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

En vinst och en förlust i Kina

Det svenska beachvolleylandslaget Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson är nu i Kina där två World Tourtävlingar står på agendan. Den första är Fuzhou Open, där det inte blev något avancemang. Nästa tävling är Grand Slam i Shanghai med start om en vecka.

Fuzhou Open inleddes bra för svenskarna med vinst mot Vesik-Kollo från Estland med 2-0 i set (21-17, 23-21).

- Vesik är en väldigt duktig kille som varit med länge och bytte partner i fjol. Det var mycket bra att ta en vinst av dem, säger tränare Anders Kristiansson.

Missad setboll och tight match

I nästa match i kvalet stod Brasiliens tredjerankade Thiago/Hevaldo. Trots setboll i första set blev det förlust i två raka set. Brinkborg/Gunnarsson blev därmed inte ett av de åtta lag som kvalificerade sig till huvudturneringen. Matchen slutade 2-0 (25-23, 21-18).

- Siffrorna visar att Hannes och Steve spelade jämnt mot brassarna, vilket känns bra inför nästa tävling som är i Shanghai, säger Kristiansson.

Positivt och optimistiskt

Han menar att det har gått mycket bra på träningarna under våren. Tre träningsresor med träning utomhus i sju veckor har det blivit, varvat med träning här hemma inomhus.

- Det har sett bra ut, mycket bättre nu än vad det gjorde i fjol. Det har varit en bra kombination av hunger, ambition och glädje, avslutar Kristiansson.

Nu ligger fokus på att ladda om till Grand Slam i Shanghai som avgörs 30 april till 4 maj.

Resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-04-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer