Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mot Argentina med EM och VM i sikte

Det svenska herrlandslaget i beachvolley är på väg till Argentina och World Tour tävlingen i Corrientes. En tidigare skada i knäet på Hannes Brinkborg gör dock att laget inte kunnat träna på max inför tävlingen.

Efter en bra försäsong med träningsläger på Kanarieöarna och i Los Angeles med bra motstånd inleddes World Tour i Kina för några veckor sedan för Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson.

- Kina blev lite av en besvikelse då Hannes skadad knäet på en träning vilket innebar att vi inte kom upp i vår höga nivå. Skadan har inte läkt helt ännu och vi har därför inte kunnat träna fullt ut som vi velat tillsammans, säger Steve Gunnarsson.

Tuffare tider med nytt rankingsystem

Men, de åker ändå till Argentina för att kunna prestera och ta rankingpoäng. Det internationella volleybollförbundet, FIVB, har ändrat rankingsystemet inför säsongen, vilket innebär att spelare kan få många rankingpoäng även på regionala tävlingar.

- Det har blivit tuffare för oss i Europa där konkurrensen är stenhård på de regionala europatävlingarna. Med ett ändrat system måste även vi spelare tänka om, säger Gunnarsson.

Tanken med förändringen från FIVB:s sida är att sprida beachvolleyn och få den till fler platser i världen.

Kristianssons engagemang höjer nivån

Målet för Brinkborg/Gunnarsson i år är att spela EM i Österrike 29 maj- 2 juli, och VM i Polen 1-7 juli. En viktig pusselbit till möjligheten att lyckas med utveckling och ställda mål är lagets tränare, Anders Kristinassons stora engagemang i laget, säger Gunnarsson:

- Anders bästa styrka är det tekniska och hans otroliga engagemang. Han försöker förbättra oss på varje boll och har ett mycket bra öga på vad vi behöver förbättra. Det betyder mycket för våra möjligheter att utvecklas. Med hans kunskap och vilja höjer vi vår nivå, avslutar Gunnarsson.

World Tour i Corrientes, Argentina Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-05-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer