Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Uppladdning på golv och sand

Beachvolleyspelaren Björn Huitfeldt har haft en speciell uppladdning inför beachsäsongen 2013. Vintern tillbringades i Falkenbergs VBK och de senaste veckorna runt Medelhavet. Här delar han med sig av sin något annorlunda uppladdning.

"Efter säsongen 2012 då jag var åter tillbaka i sanden efter en skada var jag fast beslutsam att fortsätta min satsning på beachvolleyn. Under SM i Falkenberg kom jag i kontakt i klubben och kontrakt skrevs med FVBK för att spela volleyboll inomhus. Erbjudandet var ett upplägg med mycket teknisk genomtänkt träningsmetodik samt stöd runt idrotten. Jag har trivts som handen i handsken i staden, laget och allt runt omkring. Kanske hade det varit roligare att byta ut ett av de fyra mästerskapssilvren mot ett guld men jag är övertygad att så kommer ske nästa säsong".

Från golv till sand

"Direkt efter sista SM-finalmatchen i volleyboll flög jag till Turkiet för att byta golv till sand. Meriterande Isak Hermansson coachade och jag hade turen att spela tillsammans med UCLA-fostrade sonen Jeremy Casebeer då hans ordinarie partner och svenskbekantingen Mark Burick tidigare brutit nyckelbenet.

Israels stränder

"Tack vare goda kontakter med USA-olympiern Stein Metzger öppnades en möjlighet att resa till Israel och träna två veckor med OS-satsande herrlaget Ariel Hillman och Sean Faiga. Jag och Jeremy blev väldigt väl omhändertagna och förutom intensiv träning på en kritvit strand fick vi se landet från sin bästa sida med sin betydande och ytterst aktuella och stridbara religiösa historia
Coach Shaked Haimly berättar:

- After finishing a 4 months training camp in LA California we invited Jeremy and Bjorn to help us improve our practices as training partners. We had great training at Poleg Beach in the city of Natanya and had the privilege to introduce and show them some of the most important places in Israel. It is grate to have good beach volleyball players visiting Israel. We hope to see more American and Swedish players coming to visit Israel and, of course, Jeremy and Bjorn who won their special places in our hearts.

Berg och Huitfeldt mot touren i sommar

"Premiären av Swedish Beach Tour sker i Umeå som med 13 raka år på nacken arrangerar tävlingen. Inte bara för mig är det en speciell tävling men också för min nya partner, Björn Berg".

- Jag är fortfarande vid 41 års ålder förälskad i beachvolley, att träna är ett måste för mig för att må bra. Att bilda lag med Björn Huitfeldt känns inspirerande därför att han vill något med sin idrott och är positiv till att utvecklas. Han gick framåt väldigt mycket förra säsongen och året i Falkenberg har gjort honom gott. Det blir en utmaning att vi ska spela ihop då vi liknar varandra inte bara till namnet utan även i spelstil, säger Björn Berg.

"Jag kan inte önska mig en bättre partner och tillsammans kommer vi träna hårt för att bli sammansvetsade och ett lag att räkna med i sommar", avslutar Björn Huitfeldt.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-05-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer