Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolleylandslaget till VM

Det svenska beachvolleylandslaget Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson kommer att spela VM, som avgörs i Stare Jablonki, Polen 1-7 juli.

- Vårt stora mål den här säsongen är att komma med på VM och EM, så det här är fantastiskt roligt, säger Stefan Gunnarsson.

Det är framförallt resultatet laget gjorde på World Tourtävlingen i Argentina nyligen, som har banat väg för VM-platsen. I Argentinska Corrientes vann svenskarna bland annat över fjärdeseedade Pedro och Bruno från Brasilien och kunde därmed plocka värdefulla rankingpoäng.

Inför den här säsongen har stora förändringar i det internationella rankingsystemet gjorts.  Ovissheten om hur det nya systemet slår har varit stor, men nu har ett bra kvitto kommit för Brinkborg och Gunnarsson på att de tillhör världseliten.

- Vi ser fram emot VM i Polen, där det första målet är att gå vidare från gruppen för att sedan hänga med längre in i turneringen, säger Stefan Gunnarsson.

VM:s spelformat

1-7 juli, Stare Jablonki, Polen

48 lag i varje kön deltar

12 4-lagsgrupper, där 1:an och 2:an samt de 8 bästa 3:orna går vidare till slutspel

Slutspelet avgörs i singeleliminering.

Regerande världsmästare från 2011 är Emanuel/Alison från Brasilien. Då kom Sverige  på 37:e plats genom Brinkborg / Gunnarsson.

Officiell webbplats för VM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-06-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer