Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Säsongsbästa för nykomponerat lag

Karin Lundqvist och Nina Grawender satsar för fullt på den internationella arenan. I helgen gjorde de sitt bästa resultat, av de fyra turneringar de ställt upp i så här långt i år. Det skedde på Europatuoren i Montpellier i Frankrike, där laget blev femma.

- Samspelet börjar bli bättre och bättre och det är en trygghet att ha fler matcher i benen bakom oss. Fler och fler pusselbitar börjar nu falla på plats och det är det som gör den stora skillnaden, säger Karin Lundqvist.

Nytt poängsystem med effekter

Det var premiär för ett nytt poängsystem som det Europeiska Volleybollförbundet testade i Montpellier. Seten spelades endast till 11 poäng istället för 21. Det blev tydligt att det var ett nytt poängsystem, när Lundqvist/Grawender gjorde lite för många egna misstag i den sista matchen mot England.

- Matchen mot det engelska laget kunde lika väl ha vänts till vinst, men egna misstag i slutet av fjärde set gjorde att vi förlorade matchen. Med det nya poängsystemet då seten endast spelas till 11 poäng, blev alla egna misstag ett ännu viktigare moment för vem som vann. 

Vad innebär femteplaceringen för era rankingpoäng?

Det betyder jätte mycket för oss. För trots att vi idag inte har någon huvudsponsor eller ekonomiskt stöd från förbundet så tar vi oss framåt. Man måste våga satsa för att komma någon vart. Troligen räcker nu våra poäng att ta oss in i både Grand Slam i Gstaad samt förhoppningsvis in i Europeiska Mästerskapen. Spännade!  

Målsättning för säsongen

Just nu är de på Öland där de jobbar som instruktörer den här veckan. Först om en månad är det en ny internationell turnering, då i Gstaad i Schweiz. Målsättningen för säsongen är att de ska bli ett bättre lag tillsammans.

- Vi vill fortsätta utvecklas tillsammans och skapa ännu fler vapen för att ta fler poäng under match. Vi kommer att spela alla världstourdeltävlingar och klättra högre och högre på rankingen, avslutar Karin Lundqvist.  


Fler nyheter

Publicerad: 2013-06-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer