Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rom nästa inför VM

Kina, Argentina och Holland är avklarade. Närmast väntar spel i den italienska huvudstaden Rom innan det är dags för säsongsmålet – VM i Polen. Uppladdningen inför VM har varit mycket bra med en hel del träning i Enskede i södra Stockholm för beachvolleylandslaget Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson.

- Bra block Steve!

- Tugga på!

- Digge, digge.

- Det vimlar av enhandsräddningar, sluta upp med dem!

- Nu har ni chansen att ta poäng.

- Bra sideout.

- Neeeeej!

Kommentarerna duggar tätt, mellan varje boll på träningen på beachvolleyplanen på Enskedefältet. Bollen rullar in i buskarna på ena kortsidan. Det är en av veckans många träningar för Hannes och Steve. Motståndet i sanden den här eftermiddagen består av Petter Jonsson och Linus Tholse. Ett bra sparringpar som både får goda träningsmöjligheter själva samtidigt som de gör det möjligt för landslaget att lyfta sig ännu ett snäpp.

Kristiansson med ett tolkande öga

Den som efter varje boll berättar för killarna vad de kan förbättra, vad de gör för fel och vilka bra bollar som sitter är Anders Kristiansson. Hans stöd är oerhört värdefullt säger Hannes Brinkborg.

- Anders hittar saker hela tiden, som vi inte alls skulle se själva. Han lägger ner ett stort engagemang, oavsett om det bara är stickord eller mycket feedback.

Tränare Rasmus Jonsson är också på plats och kommer med många inspel under träningen och hjälper båda lagen att träna på ytterligare detaljer.

- Att ha flera par extra ögon är väldigt värdefullt för oss som spelare.

Bra uppladdning inför VM i Polen

Ett av sommarens stora mål är att kvalificera sig till VM. Och det målet kan nu bockas av med en plats säkrad på VM. Men, nästa mål är givetvis att spela så bra att de tar sig ur gruppen och tar en bra placering.

- Vi är inte på VM för att se och lära. Vi är där för att spela offensivt och ta oss ur gruppen.

Men, nu närmast är det World Tour i Rom Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 18-23 juni som gäller för landslaget Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson. Lottning kommer måndag kväll, kvalspelet inleds under tisdagen.

Allt om VM i Stare Jablonki i Polen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2013-06-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer