Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Landslaget redo för VM i beachvolley

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson är kvalificerade till VM i beachvolley som avgörs i Polen 1-7 juli. Nu har spelschemat kommit, och första match spelas tisdag 2 juli kl 9.45. Motståndare är Hollands Nummedor och Schul, som kom fyra på OS i London.

- Det ska bli fantastiskt roligt att spela VM, utan tvekan det vi ser fram emot mest under årets säsong. Men, vi är inte där för att lära utan för att göra en bra prestation och ta oss vidare in i slutspel, säger Hannes Brinkborg.

VM är årets höjdpunkt för beachvolleylandslaget. Ett evenemang som är större än alla andra tävlingar i år. Mer prestige, mer rankingpoäng och mer prispengar.

- En bra placering i VM är ju en dröm samt något som ingen kan ta ifrån en. Känns lite som vi hade stolpe ut för två år sedan på VM i Rom. Första målet i år är att vi ska ta oss från gruppen och till slutspel, säger Brinkborg.

Tränare för landslaget är välmeriterade Anders Kristiansson. Han finslipar spelet och nöter och jobbar med anfall och utvägar.

- Vi har givetvis kunskap om motståndarna, men jag jobbar mest med det egna laget för att vi ska nå så långt som möjligt i turneringen. Steg ett är att vi ska gå vidare in i slutspel, då kan allting hända, säger Kristiansson.

Sveriges spelschema på VM

2 juli kl 9:45 Nummerdor-Shuil NED – Gunnarsson-Brinkborg SWE

3 juli kl 11 Böckermann-Urbatzka GER – Gunnarsson-Brinkborg SWE

4 juli kl 11 Gabathuler-Weingart SUI – Gunnarsson-Brinkborg SWE

Slutspelet inleds 5 juli.

Allt om VM i beachvolley i Polen 1-7 juli Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-06-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer