Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kidsvolley inledde Swedish Beach Tour

I strålande sol och med mycket publik inleddes i förmiddags Swedish Beach Tour på Rådhustorget i Umeå. För trettonde gången får Umeå ta del av beachvolley av yppersta klass, nu som inledning på touren för första gången.

- I förmiddags var det tio lag med ett 40-tal barn från Stöcke och KFUM Berghem som inledde Swedish Beach Tour så här dagen före senioreliten spelar sina inledande matcher. Föräldrar, syskon och många andra satt på läktarna och bidrog till en härlig inramning, säger Carlonie Eklund som är projektledare för arrangerande förening, IKSU.
Företeagsbeachen tog sedan vid på Rådhustorget i eftermiddags, där nio lag deltog inför mycket publik under ledning av speaker Björn Berg.

Umeå redo

Etableringen av arenan mitt i centrala Umeå inleddes i söndags och har gått över förväntan enligt Eklund. Totalt är ett 80-tal funktionärer engagerade i tävlingen under veckan, alltifrån bollrullare till speakers.
-  Vi är verkligen taggade inför morgondagens start med seniorspelarna, som börjat anlända till Umeå. Det känns både spännande och roligt, och väderprognoserna ser lovande ut, säger Caroline Eklund.
Swedish Beach Tour i Umeå 27-29 juni. Spelschema Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-06-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer