Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Startfältet inför Umeå korrekt

När startfältet inför Swedish Beach Tours tävling i Umeå presenterades i måndags ansåg några spelare att startfältet borde vara ett annat än det som presenterades. Två spelare överklagade grunden för kvalificeringen av startfältet till tävlingsnämnden, som nu beslutat att det presenterade startfältet var korrekt.

Spelarna som överklagade har i tävlingsbestämmelserna kunnat utläsa att beräkningarna av entry points ska göras av de fem bästa resultaten från de senaste tio tävlingsperioderna före aktuell tävlingsperiod där den aktuella tävlingen ligger. När tävlingsledningen tagit fram startfältet har beräkningen av entry points gjorts vid anmälningstidens utgång. Det tillvägagångssättet har varit detsamma i flera år.

Tävlingsnämnden har gått igenom tävlingsbestämmelserna och skriver i sitt beslut att tävlingsbestämmelserna inte är solklara i sin skrivning om vilka tävlingsperioder som ska ligga till grund för beräkningen av entry points. Manualen Swedish Beach Tour ger inte heller någon tydlig ledning för vilka tävlingsperioder som ska ligga till grund för beräkningen för entrypoints.

Men tävlingsnämnden menar att tävlingsbestämmelserna och dess paragrafer ska tolkas i sin helhet. I bestämmelserna står det att ”Om flera lag ligger på samma entrypoints vid anmälningstidens utgång används följande kriterier för att skilja dem åt.” Där framgår att det är anmälningstidens utgång som avses som ”aktuell period”.

Därmed avslår tävlingsnämnden överklagan, och startfältet till Swedish Beach Tour är det som presenterats.

Startfältet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tävlingsbestämmelser beachvolley Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-06-26

Senast uppdaterad: 2013-08-16

Visa fler nyheter

Sponsorer