Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

VM-sagan når sitt slut

Hannes och Steves tredje match gick även den till tre set, men olyckligt nog lyckades de inte knyta ihop säcken och blir gruppfyra

Den sista gruppspelsmatchen mot schweizarna var av vinna eller försvinna-karaktär för Gunnarsson-Brinkborg då laget snöpligt förlorade mot tyskarna med minsta marginal i den tidigare matchen. VM:et som började i dur slutade i moll då spelet inte stämde till hundra procent samtidigt som schweizarna stod för sin bästa prestation i turneringen hittills.

Knackigt spel

Första set utgjordes av ett spel som inte fungerade för svenskarna, inte någon gång i turneringen har så lite fungerat som då. Anfall, block och mottag turades om att inte fungera. Schweizarna kom gång på gång till bra lägen och vann med 21-14.

Andra set började inte heller så bra, men matchbilden fick se en kovändning när svenskarna ryckte upp sig, vände och vann med 19-21. Steve klev fram i detta set, med 3-4 blockpoäng, bra mottagning och stabila anfall.

Tråkigt nog kom grabbarna inte helt rätt in i det tredje setet då motståndarna fick en tidig ledning med 4-1. Den ledningen reducerades aldrig och svenskarna fick se sig besegrade med 15-11.

Inte långt ifrån

Nära verkar vara turneringens ord för svenskarna, då man till exempel hade ett par anfall i sista set som gick precis utanför linjen medan motståndarna hade ett par som satt precis på linjen. Vidare var skillnaden mellan att bli etta eller fyra är så liten att om Hannes och Steve vunnit matchen igår, hade de knipit förstaplatsen. Placering avgörs efter inbördes möten, vilket sätter svenskarna i en tråkig sits där sista matchen i gruppen mellan Tyskland och Holland saknar betydelse. Nära var ordet.