Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gunnarsson-Brinkborg vidare i Novi Sad

Paret, som var direktkvalificerad till huvudturneringen, vann båda sina matcher första dagen.

I denna turnering står våra svenskar som 9:e rankade och inledde således mot betydligt lägre rankade (24:e) Kikovic-Nikolic från värdnationen Serbien. I turneringen slåss man förutom värdefulla rankingpoäng om ett kontantpris på 25 000 euro.

I två snabba set (21-17, 21-15) vann svenskarna övertygande mot serberna och fick sedan några timmars behövlig vila i skuggan innan den andra matchen, då de ställdes mot 8:e rankade Marcos-Garcia från Spanien.

Bra prestation

Denna match blev en riktig holmgång där svenskarna tog ett tidigt kommando genom bra block och försvarsspel kombinerat med ett smart anfallsspel, 21-16. Andra set spelade ut sig på annat sätt då spanjorerna tog ett tidigt kommando för att sedan ro hem setet efter stabilt spel via 17-21. Men skam den som ger sig, i sista set skiljde inte mer än vad som är reglementsenligt, 15-13 till Hannes och Steve som därmed går vidare till tredje omgången.

Stor utmaning i kommande matchen

I rond tre som spelas tidigt imorgon bitti är motståndet förstarankade Doppler-Horst från Österrike. Hannes och Stefan har tidigare visat att de kan slå de allra bästa lagen i världen så vi hoppas alla på en bra prestation och vinst imorgon kl 9.00.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer