Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vidare från gruppspelen

Karin-Nina i Anapa Ryssland, samt Hannes-Steve i Long Beach, Kalifornien, vann båda viktiga matcher, men i första rundan av slutspelet tog det sedan slut för dem båda i sina respektive turneringar.

Gunnarsson-Brinkborg stod inför en tuff uppgift när de ställdes mot hemmafavoriterna Dalhausser-Rosenthal, men stod emot bra och var mycket nära i båda seten trots förlust i två set. 21-18 i första efter en bra upphämtning och i andra rodde amerikanarna hem det med minsta möjliga marginal 21-19.

Nästa match var mot schweiziska duon Sutter, A.-Sutter, R, och i denna match fullständigt pulveriserade man motståndet. En klar vinst med 21-17 i första och hela 21-7 i andra, imponerande minst sagt. Nu väntade spel i slutspelets första runda. Motståndet stod sjunderankade brasilianska Vitor Felipe-Evandro för, tufft motstånd men svenskarna har nivån i sig. Här kom dock svenskarna inte upp i sin nivå, utan fick se sig omsprugna av ett brasilianskt lag som spelade smart och med mycket fart, 21-16, 21-13 blev siffrorna och Gunnarsson-Brinkborg lämnar alltså Long Beach med en vinst och flera bra prestationer.

Grawender-Lundqvist gick liknande väg

Efter en inledande förlust i gruppspelet knep svenskarna en viktig vinst mot Baburina-Mulenko i tre set (21-19, 14-21, 15-8), och sedan var motståndet förstarankade Ukolova-Khomyakova från Ryssland. Bollen är visserligen rund, men detta skulle bli svårt, och svårt blev det. I första set verkade det ryska tåget närmast ostoppbart och de vann med 21-13. I det andra setet ryckte våra tjejer upp sig och spelade riktigt bra, försvar vändes till bra anfall och mottagninen var stabil. Det krävdes till slut minsta marginal för att skilja lagen åt, tyvärr till ryssarnas fördel, 21-19.

Den tidigare vinsten innebar dock vidare spel i första rundan av slutspelet. Även här blev det mycket jämnt. Sjunderankade thailändska Radarong-Udomchavee blev kanske lite tagna på sängen av svenskarnas stabila spel men visade ändå vilka som bestämde och vann med 21-19, 21-18 vilket effektivt satte stopp för Karin och Ninas resa i tuneringen.

- Självklart hade vi hoppats på att vinna någon match till, men med tanke på att detta var vår första maindraw tillsammans, känns det stabilt att vi tog oss ur gruppen, menar Karin.

Schemat fortsätter intensivt för tjejerna som kommande veckan ligger i hårdträning inför den första etappen i årets Svenska Mästerskap i Falkenberg. Sedan väntar bland annat en resa till Berlin för att kvala in i Grand Slam.

Fullständiga resultat i Anapa Länk till annan webbplats.

Fullständiga resultat i Long Beach Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer