Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första SM-medaljerna utdelade

De yngre veteranerna var först ut att bli färdigspelade på SM. Åsa Lundqvist och Matilda Aguilar vann en tät final i +35 damer mot rutinerade Mia Lindgren-Öman och Kerstin Östberg. För Åsa Lundqvists del väntar många fler matcher på SM, då hon även är med i seniorklassen och i mixed.

- Det är riktigt härligt att vara här i Falkenberg och vara med i veteranklassen. Extra roligt att vi vann den jämna finalen mot tufft motstånd. Trots att de hade fyrapoängsledning vid 20-16 i första set kunde vi med bra serve och försvar ta hem setet och sedan även andra set och matchen, säger Lundqvist.

Tränat ihop i Brasilien

Åsa från Beachhallen och Matilda som spelar för Bromma tävlar aldrig tillsammans, däremot tränar de ihop. De har varit på träningsläger i Brasilien tillsammans och har ett bra samspel på planen.

- Det är första gången jag är med på Veteran-SM, och det är ju givetvis kul att gå in och vinna klassen. Men, det roliga är ändå att vara här och att det är så lättsam stämning. Ett bra arrangemang helt enkelt, jag gillar att spela här i Falkenberg, avslutar Åsa.

Lundqvist inledde även mixedklassen med seger i första matchen och kommer att delta i senior-SM som startar till helgen.

Även andra klasser spelas klart under onsdagen. Totalt är ungefär 290 lag på plats i Falkenberg för att under veckan göra upp i många olika klasser.

Resultat från alla klasser på Beachvolley-SM Länk till annan webbplats.

Bilder från SM finns på Svensk volleybolls Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-31

Senast uppdaterad: 2013-08-16

Visa fler nyheter

Sponsorer