Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM sjuder av liv med härlig stämning

SM i Falkenberg pågår för fullt där de yngsta deltagarna, U13-klassen, inledde sina matcher idag på samma dag som de äldsta veteranerna. Sol, mycket publik och bra stämning tillsammans med många funktionärer bidrar till ett fint arrangemang.

- Vi har det alldeles utmärkt med soligt väder här på Skrea strand, med många engagerade funktionärer som gör allt för att arrangemanget ska flyta på. Vi har väldigt roligt på stranden, säger Per Gruvaeus i Falkenbergs VBK.

Det sitter flera hundra vid centercourt och totalt är det ett par tusen som är runt de 18 planerna där spelet pågår. Under torsdagen pågår spel för de yngsta i U13-klassen varvat med U19, veteraner och slutspel i U21 och mixedklasserna.

Snabbt bygge

- Många av klasserna avgörs under två dagar, vilket gör att det inte blir alltför många matcher på en och samma dag. Det är mycket positivt, menar han.

Bygget av planerna skedde i söndags och måndags och gick på några timmar med hjälp av ett femtiotal funktionärer. Totalt under veckan är det 150 funktionärer som kommer in och hjälper till att sälja mat och dryck, vara bollrullare, domare och tävlingsledning.

"Kan inte vara annat än nöjda"

- Det roliga är att beachvolley är en social sport. Trots att det är allvar på planen och spelarna vill vinna, så är det mycket social samvaro efteråt. Det är riktigt kul att se de allra yngsta spela också, som förmedlar sådan glädje och kämpaglöd. Vi som arrangörer kan inte vara annat än nöjda, säger Gruvaeus.

SM fortsätter veckan ut, där seniorerna är de sista som kommer in och spelar i helgen. SM för seniorer avgörs i två etapper, där de åtta främsta lage i vardera kön går vidare till etapp 2 nästa hela i Malmö.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer